Cukier a mdłości

Wiele mówi się o tym, że jesteśmy tym, co jemy. Nie bez powodu. Złe odżywianie może być nie tylko przyczyną chorób, ale także znacznie pogorszyć jakość naszego życia i je skrócić. Jeśli zdrowo się odżywiamy, także dłużej możemy utrzymać młodość. Zarówno pod względem fizycznym, jak i wewnętrznym. Wyglądamy więc młodziej i młodszymi się czujemy. Co więc zrobić, aby tę młodość utrzymać? Po pierwsze wyeliminujmy z diety wysokoprzetworzony cukier. Ma on jednoznaczny wpływ na naszą skórę – im więcej go jemy, tym szybciej się ona starzeje. Na tym zagrożeń nie koniec. Zbyt wiele cukru w diecie oznacza zwiększenie prawdopodobieństwa zachorowania na choroby typowe dla starszego wieku, takie jak udar czy zaćma. Wszystko jednak, co zostało tu powiedziane, dotyczy wysokoprzetworzonego cukru, a więc takiego, który znajdziemy w daniach typu fast-food, gotowych sosach i słodyczach. Zdrowa dieta nie polega jednak na całkowitym zrezygnowaniu z cukru. Możemy sięgać po ten naturalny, na przykład zawarty w owocach czy miodzie.